Oslo Mikrospinneri Perleull 100g

PERLEULL fra Oslo Mikrospinneri er et tykt og deilig garn i lamull fra villsau i skjønneste harmoni med morbærsilke, i 100g bunt = 160 meter.Garnet er håndfarget på OMS sitt lille spinneri. Det vil si at garnet har nyanser, fargesjatteringer og ingen nøster er helt like. Ved større forskjeller anbefaler vi at du alternerer mellom nøstene.

Perleull er OMS sitt nyeste tykke kvalitet med lamull fra både Villsau og Norsk kvit sau, og en liten porsjon morbærsilke. Garnet er 2-tråds og spunnet med en perlende teknikk, for å få frem mest mulig av glansen til Villsau ulla. Dette garnet er supert å strikke ytterplagg med som for eksempel Islandsgensere eller Villmarksgensere.

kr 200,00 Eks. MVA
Velg vare

PRODUKTINFORMASJON

Garnkvaliteten Perleull:
60% norsk lammull fra Villsau, hvite lam
20% norsk lammeull fra Norsk Kvit Sau
20% morbærsilke

Den grå varianten:
80% norsk lammull fra Villsau, sorte, grå eller brune lam
20%morbærsilke

Strikkefasthet: 14 - 20 m / 10 cm
Veiledende pinnestørrelse: 4,0 - 7mm
Løpelengde: 100 g = 160 m 
Vaskeanvisning: Håndvask. Vær oppmerksom på at de mørkeste fargene kan blø litt, så skyll de gjerne i vann før du strikker de med lyse farger.

Garnet er et 2-tråds kamgarn som egner seg til både strikkegarn, men også til hekling, veving og strikkemaskin.

Villsau er rasen som kalles for Gammelnorsk sau, men også en betegnelse for en driftsform hvor sauen går ute hele året. Sauen er det opprinnelige rasen som kom til Norge for 5000 år siden og har vært en del av norsk landbruk helt fra starten. Ulla er todelt, med både bunnull og dekkhår. Dette vil si at dekkhårene er de litt grovere hårene som stikker ut fra tråden. Denne er svært slitesterk, mens bunnullen er veldig myk og god.

I dag får den norske bonden ikke betalt for ulla, da den ansees som uegnet til garn. Ved å bruke ull som dette i garn, bidrar du til at bonden får betalt for ulla si.

Garnet er håndfarget på OMS sitt lille spinneri. Det vil si at garnet har nyanser, fargesjatteringer og ingen nøster er helt like. Ved større forskjeller anbefaler vi at du alternerer mellom nøstene.

VIKTIG! Vi anbefaler derfor at du også passer på å kjøpe nok til et prosjekt, da fargebatchene er små. Heller for mye enn for lite.

Les mer sauen på www.villsau.no eller www.animalia.no

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE