Om Norwegian Spirit

Strikk- og garnbutikken på Jernbanestasjonen i Bergen sentrum
Midt i byens travelhet holder vi til i stasjonsmesterens tidligere kontorlokaler, i avgangshallen på Jernbanestasjonen i Bergen sentrum. Her finner du fine garn, strikkedesign og strikketilbehør. Slå deg ned i lounge-avdelingen og kos deg med designkatalogene, eller søk etter den rette oppskriften på Mac-en her inne. Våre dyktige og glade butikkmedarbeidere Eva, Anita, Åse E, Janne og Eli, eller ekstrahjelpene Sara, Margunn, Trude, Trine, Pernille og Åse F gir deg hjelp og faglige råd i lokalet som rommer over hundre ulike garnkvaliteter:).

Produkter
Vi forhandler Sandnes Garn, Drops Garnstudio, Hillesvåg, Rowan Yarns (England) og Lang Yarns (Sveits). Vi er eneforhandler av Brooklyn Tweed og Fringe Supply Co.(USA) og Sanne Fjalland Knitwear (Danmark) i Norge. Av det mest spennende vi satser på nå er håndfarget garn fra Garnsurr, Tweedy Todd og Woolupnorth, og er ny forhandler av Twig and Horn strikketilbehør (USA) Vi tilbyr også fine strikkeplagg og strikkede interiørprodukter fra vår egen kolleksjon.
Til nettbutikken.

Strikkekurs og strikkekafé
Vi arrangerer strikke- og heklekurs året rundt. Hvert kurs tar for seg et særskilt tema som vi anser aktuelt, fordi kunder spør eller vi selv ser ulike behov i markedet. Kursholder er Bente Aarebrot, vår strikke-kyndige pedagog. Se aktuelle kurs her

Hver torsdag mellom kl.17-19 inviterer vi glade strikkeentusiaster til butikken til "drop-in strikkekafe". Ingen forhåndspåmelding. Du tar med strikketøyet, vi tilbyr gratis kaffe/te og småkaker:). 

Strikkequiz-kvelder
Vi arrangerte Norges første (?) Strikkequiz-kveld i mars med stor suksess. Dette er et lukket arrangement som du forhåndskjøper billett til. Følg oss på FB for neste arrangement. 

Om bedriften

Norwegian Spirit AS ble etablert i 2004 av fire tidligere kolleger og ledere fra Dale of Norway AS; Sturle Pedersen, Anne Fotland Pedersen, Randi Sunde og Gunborg Pedersen, med formål å designe, produsere og distribuere unike strikkekolleksjoner på hjemme- og eksportmarkedet.

Søsterselskapet Norwegian Spirit (Pvt) Ltd er et nonprofit-selskap på Sri Lanka som produserer håndstrikkede kolleksjoner på de lokale strikkesentrene våre i 5 landsbyer. Det gir arbeid og sosial bistand til 200 kvinner i dag, totalt 5000 kvinner siden selskapet ble etablert i 1981.

Vi åpnet en sentralt plassert detaljhandel på Bergen togstasjon i 2010, med salg av strikk- og garnprodukter til turister og lokale kunder. Daglig leder Asfrid Brunborg Benevoli og strikkeekspertene Eva Johannessen, Torunn Halseid Marø og Anita Marie Pedersen, gav butikken et raskt og godt renommè blant strikkeinteresserte i Bergen, på Vestlandet, og hos strikkende delegasjoner fra USA. Anne Fotland Pedersen overtok eier- og lederrollen i 2013.

Strikkeinteressen har økt med rekordfart igjen siden 2010, og strikk- og garnbutikken på Bergen togstasjon er i dag markedsledende på Vestlandet.

Tilbake til forsiden her