The Grey Sheep Co. British Gotland Lace

Håndfarget British Gotland Lace fra The Grey Sheep Company, på familieeide gården i Surrey, England. Garnet er fra gårdens egen flokk med British Gotland sau. Hvert år klipper Susie hele flokken rundt nyttårstid for å lage den fineste britiske ullen på markedet i dag. Sendes så til vask og spinning hos John Arbon spinneriet, og returneres så til gården der det håndfarges av Emma. Vi er svært heldige som har fått tak i dette sjeldne garnet! 100grams bunter = ca 500 meter. Fargene 10 Natural Dark Side Lace og 11 Natural Gotland Lace er sauenes naturlige farger.
kr 312,00 Eks. MVA
Velg vare

Produktinformasjon

Kvalitet: 100% ull fra rasen Britisk Gotland sau, 2 trådsgarn
Produsert: vasket og spunnet hos Johan Arbon i England, håndfarget hos The Grey Sheep Co.
Løpelengde: 100g = ca. 500 m
Vaskeanvisning: håndvask i ullsåpevann, tørkes flatt

Hvert år har de kun et begrenset parti som produseres til Gotland garn i ulike tykkelser. Når det går tomt, er det tomt, helt til ny sesong påfølgende år. Men det er verd å vente på. Hver bunt med garn kommer med et begrenset opplag, så får du tak i dette har du noe sjeldent og unikt.
 
Om The Grey Sheep Company

Historien startet i 2004 da Emma og familien kjøpte en nedlagt gård i Surrey sør for London og virkeliggjorde drømmen om å reintrodusere sau i det mektigs landskapet rundt dem. Målet var å produsere britisk garn i verdensklasse, som var myk nok til å gi behagerlige strikkeplagg og samtidig ha en unik karakter. Saueflokken passes godt på og klippes årlig av Susie. Ullen håndsorteres på gården av Susie og Emma, for å sikre at kun den beste fiberen blir brukt i garnproduksjonen. Det tar tid å produsere et eksklusiv garn som dette, og alle ledd i produksjonskjeden må kunne sitt håndverk godt. I Yorkshire vaskes ullen av Matt, spunnet av Michael og håndfarges så på gården i Surrey av Emma. Fargene er inspirert av den vakre landlige naturen rundt henne.

The Grey Sheep Company ønsker å vise at det er mulig å lage unikt strikkegarn ved å ha en etisk og omsorgsfull holdning til dyrehold, og som samtidig investerer i kulturlandskapet, biomangfoldet.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE