HILLESVÅG Tinde Pelsullgarn 100g

Tinde Pelsullgarn er utviklet og produsert ved tradisjonsrike Hillesvåg Ullvarefabrikk, som ligger i Hillesvågen rett nord for Bergen. Det er et 2-trådet, mykt og glansfullt kardegarn spunnet av ull fra Norsk Pelssau. Garnet er velegnet til gensere, cardigans, pledd, luer, votter og andre bruksplagg. 100 grams bunt = ca.260 meter, strikkefasthet 22 masker på 10 cm. Ønsker du kun 50gram, skriv 0,5 som antall (da får du ikke med banderolen).
kr 118,40 Eks. MVA
Velg vare
Produktinformasjon

Tinde Pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk er et glansfullt, mykt og luftig håndstrikkegarn av norsk pelsull. Norsk pelssau er en egen norsk sauerase ulik den norske hvite sauen. Norsk pelssau har grå krøllet ull som inneholder både lyse og mørke fibre. De mørke fibrene gir garnet en spennende dybde og melering når den blir farget.
Ullen er fin, myk og silkeaktig. Dette gjør at garn av pelsull er mykere og mer glansfullt enn ull fra Norsk kvit sau. Tinde pelsullgarn egner seg godt til fine gensere og kofter til voksne. Det passer også til barneplagg og småplagg som luer, skjerf og votter. Garnet har gode toveegenskaper og får en fin glorie etter toving. Det blir pusete og mykt.
Farge 2115 er pelssauens naturlige farge og de andre 29 fargene er farget på denne. Lammeullsgarnet SOL i ubleket hvit kan benyttes sammen med Tinde Pelsullgarn.

Kvalitet: 100% norsk ull fra Norsk Pelssau, utviklet og produsert hos Hillesvåg Ullvarefabrikk, i Hillesvågen nord for Bergen
Løpelengde: Ca.260 m på 100 grams hesper
Strikkefasthet: 22m x 29 p = 10 x 10 cm
Anbefalt pinne: 3,5 - 4 mm
Vaskeanvisning: Håndvaske plaggene med mild ullsåpe etterfulgt av sentrifugering i vaskemaskin før plaggene legges flatt for tørking.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE