TELESPINN Mari 50g

Garnet MARI fra Telespinn er spunnet og håndfarget på gården Midt-Svartdal i Seljord Kommune. Helt unikt fiberinnhold med den mykeste kidmohair fra norsk mohairgeit og merinoull. Gir en glatt overflate og har en glad fargepalett som egner seg godt til strikking av deilig bløte sjal og annet tilbehør, baby- og barneplagg. Leveres i 50 grams bunter.
kr 81,60 Eks. MVA
Før
kr 136,00 Eks. MVA
Velg vare

Produktinformasjon:

Kvalitet: 2-tråds garn i 80% kidmohair* fra norske mohairgeit, 20% merinoull
* Kidmohair er den fineste fiberen på mohairgeiten og kommer fra de to eller tre første klippene på kjeene. Blandes med merinoull for å binde fiberen sammen, da mohairfiberen er særdeles glatt, og gir således et garn med best mulige egenskaper.

Løpelengde: 50 g = ca. 175 meter
Strikkefasthet: 25 masker på 10 cm (pinne nr 3)
Pinner: 2 - 3,5 mm
Vaskeanvisning: ullvask, 30 grader

Mer om mohairullen
I motsetning til vanlig ull er mohairfiberen glatt og tynn. Siden den har en glatt overflate, krymper den ikke og er veldig glansfull. Dette gjør også at plagg laget av mohair klør lite og er svært behagelige og luftige å ha på seg. Den tynne fiberen kjennes silkebløt ut og er svært varm.

Mohairulla inneholder lite fett. Dette gjør at mohairgeitene vil under tak når det regner for ikke å bli klissvåte. Mohair egner seg også svært godt til interiørtekstiler, siden den er svært slitesterk og flammehemmende.

Mer om Telespinn
Telespinn ble startet opp i 2008. Spinneriet er lokalisert på gården Midt-Svartdal i Seljord kommune. Eierne er flere mohairbønder og andre som er opptatt av å bevare kulturlandskapet.

Historien om Telespinn begynte med at gründeren bak, Bjørg Minnesjord Solheim, holdt mohairgeiter blant annet for å pleie kulturlandskapet. I 2012 åpnet de et moderne spinneri på gården. Da ble det mulig å øke produksjonen og de fikk åpnet egen butikk med salg av garn. Bjørg Minnesjord Solheim er fortsatt daglig leder i Telespinn, og deler den daglige driften med 4-5 flinke damer i spinneriet. 

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE