Oslo Mikrospinneri Osloull 50g

Osloull fra Oslo Mikrospinneri er spunnet og håndfarget i låven på Grini Gård i Oslo. Garnkvaliteten er myk og vakker og består av 70% norsk lammeull fra Norsk Kvit Sau blandet med 30% morbærsilke. Dette er deres mest urbane og luksuriøse garnkvalitet som egner seg til gensere, jakker og strikketilbehør som kan brukes direkte mot huden. 50g bunt = 210 meter. Se også Oslo Mikrospinneri sitt nye pelsGull.
kr 172,00 Eks. MVA
Velg varians
Produktinformasjon

Den norske lammeullen er spesielt kjent for sin ekstra gode spenst og er veldig slitesterk og glansfull. Oslo Mikrospinneri tenker at det er en perfekt kombinasjon med silke som er et tyngre fiber. Spinningen på kvaliteten Osloull er spesielt utviklet for at den skal være ekstra myk rett på huden, og at den skal være ekstra holdbar. Den er også like god i store plagg som små plagg. Gir også ekstra slitestyrke som sokkegarn på grunn av silken.

Historien om Oslo Mikrospinneri

Gründeren bak Oslo Mikrospinneri er Pernille Volent som vokste opp på et lite gårdsbruk på Hurum, der lærte hun at kvalitet er noe man må jobbe for. Hun ble oppmerksom på i voksen alder at mye av garnet som selges i Norge under norske brands ikke er spunnet i Norge, men importert. Det berørte henne at den norske bonden og den fine norske saueullen ikke ble nok verdsatt i det norske strikkemiljøet. Ideen om sitt eget garnspinneri ble sådd og tidlig i 2020 ble den første garnbunten fra Oslo Mikrospinneri sluppet på det markedet. Spinneriet ligger på låven på Grin Gård i Oslo.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE