BRITISH BREEDS Aran

BRITISH BREEDS ARAN er det fantastiske nye tilskuddet til British Breeds-familien. Det har samme sammensetning og er nøyaktig dobbelt så tykt som det originale British Breeds-garnet. Dette nye garnet er perfekt for maskearbeid så vel som Fairisle-strikking. Melange-effekten i fargene bidrar til å produsere de vakre Fairisle-mønstrene som er synonymt med Marie Wallin-design. British Breeds Aran er et 100 % ullgarn blandet fra 4 forskjellige britiske saueraser og tilgjengelig i 12 farger i 50 g nøster. Garnet er benyttet i den vakre designboken hennes ARAN.

kr 145,60 Eks. MVA
Velg vare

Produktbeskrivelse

Den nye Aran-versjonen av 4-tråds British Breeds-garn ble inspirert etter at Marie Wallin designet Grasmoor fra Cumbria og Helvellyn fra Westmorland, tilbake i 2021. Da Marie bestemte seg for å inkludere herreklær i disse to kolleksjonene, ønsket hun å designe et par ensfarget flettedesign i et tyngre stoff, derfor strikket hun designprøvene ved å bruke to tråder av BRITISH BREEDS sammen. Resultatet ble et nydelig tykt garn med god maskedefinisjon. Men å strikke et design med to tråder sammen skaper alltid et tyngre plagg, og derfor bestemte Marie seg for å utvikle en Aran-versjon av British Breeds sammen med Helena og Sonia på John Arbon-fabrikken. Resultatet er det vakre British Breeds Aran-garnet i 12 farger hentet fra British Breeds-paletten.

British Breeds Aran har samme sammensetning og er nøyaktig dobbelt så tykt som det originale British Breeds-garnet. I likhet med British Breeds er garnet laget av ull fra fire forskjellige britiske saueraser. Ullfiberen fra hver rase tilfører garnet en viss karakteristikk; Bluefaced Leicester gir en herlig mykhet, Exmoor Horn gir også mykhet, men denne rasen gir en hvit ull som dermed gjør garnet renere i tonen, Romney gir en styrke og lett glans, og Zwartbles gir elastisitet eller spenst, og den karakteristiske "sauaktige" lukten! For å lage garnet, blir fiberen fra Bluefaced Leicester, Exmoor Horn og Romney blandet og farget i ulik tops-partier. Deretter blir det ulike tops-partiene blandet seg imellom etter en bestemt oppskrift. Hver fargebase blir deretter blandet med den ufargede Zwartables-fiberen som gir en nydelig melange-effekt. Når garnet er spunnet sendes det til Edward Hill´s Ltd i Bradford for å bli steamet, tørket og deretter nøstet på 50 grams nøster. Steamingen ”åpner opp” garnet slik at nøstene får en frodig og et lett uttrykk og grep.

Innhold: 100% britisk ull
Vekt/lengde: 50g = ca.85 meter (93 yards)
Anbefalt pinne: 4,5 mm
Strikkefasthet i glattstrikk: 19 m x 26 r (10 x 10 cm)
Strikkefasthet i fairisle-strikk: 22 m x 22 r (10 x 10 cm)
Vaskeanvisning: Håndvask, bruk ullvaskemiddel, tørkes flatt

For å ta vare på British Breeds Aran-garnet ditt, vennligst oppbevar alt ubrukt garn i en plastoppbevaringsboks eller -pose slik at det er mindre sjanse for et møllangrep!

For å ta vare på British Breeds Aran-plagget ditt, vennligst håndvask forsiktig med et mildt, naturlig flytende såpevaskemiddel i lunkent vann. Når plagget er vasket, sørg for at så mye vann som mulig trekkes ut av plagget før det tørkes. Dette kan gjøres ved å klemme plagget mellom to håndklær. Form plagget på nytt mens det er fuktig og la det lufttørke naturlig.

Det er verdt å merke seg at 100% ullplagg krever minimalt med vask, ullfiber er naturlig selvrensende! For å friske opp strikketøyet ditt, heng det utenfor for å "lufte", eventuelle flekker kan flekkrenses. Om sommeren, oppbevar strikketøyet ditt i plastoppbevaringsposer med naturlig møllavskrekkende middel, for eksempel sedertrekuler eller lavendelposer.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE

kr 350,00 Eks. MVA
BRITISH BREEDS
kr 110,40 Eks. MVA
WESTMORLAND by Marie Wallin
kr 350,00 Eks. MVA
CUMBRIA av Marie Wallin
kr 320,00 Eks. MVA
CHERISH by Marie Wallin
kr 320,00 Eks. MVA
GENTLE by Marie Wallin
kr 320,00 Eks. MVA