RAUMA Vams

VAMS fra Rauma Garn har vært på markedet i over 40 år og er enormt populært for tiden! VAMS er et kardegarn av 100% norsk ull. Ullen i VAMS er finsortert fra norske sauer (C1) og VAMS er det mykeste på markedet av sitt slag. Den består av to tråder tvinnet sammen litt luftig for å få et mykt, fint ullgarn. Les mer om ullsorteringen i VAMS under produktinformasjon under fargekartet. VAMS produseres på Rauma Ullvarefabrikk i Romsdalen. Der vasker, karder, tvinner, spinner, farger og nøster de garnet. Mer heilnorsk finnes ikke!

 

kr 39,20 Eks. MVA
Velg vare

Produktinformasjon:

Garnkvalitet: 100% norsk ull, produsert i Romsdalen
Strikkefasthet: 14-16 m = 10 cm
Veiledende pinnestørrelse: 5-6
Løpelengde: 50 g = ca 83 m
Vaskeanvisning: håndvask, 30 grader

Vams er finsortert ull fra norske sauer (ullklasse C1*). Den består av to tråder som er tvinnet sammen litt luftig for å få ett mykt, fint ullgarn. Jo kraftigere tvinn jo hardere garn.
 
Rauma Garn har fått til en ekstra sortering av ullen vår hos Norilia, noe som gjør at ullen nå blir finsortert i 4 kategorier– forskjellig ull til forskjellig bruk (istedenfor standar sortering som er 3).
 
*
Norsk ull klassifiseres slik:
A1 som er den utsorterte og beste delen av helårsull, som hovedsakelig blir brukt til kamgarn.
C1 som er den utsorterte og fineste delen av norsk høstull. Denne brukes i VAMS.
Dette er en ekstra ren ull fordi den er av sau som har gått ute på beite hele sommerhalvåret. Den er særlig godt egnet til håndstrikkegarn på grunn av god spenst, som bidrar til brukervennlige og funksjonelle plagg. Derfor bruker Rauma Garn denne ulla i Vamsegarn.
Garnets gode funksjonelle egenskaper skyldes også at garnet er spunnet på kardegarnprinsippet. Det vil si at ulla ikke er kjemmet før den blir spunnet. Det gir vesentlig lettere og luftige plagg med god isoleringsevne.
C2 Den nest fineste og frasorterte delen av høstullen blir klasset som C2. Dette er en ull som egner seg mindre til klær, men fullt brukbar og godt egnet til f eks teppegarn.
 
Nm (uttales: nummermetrisk) er en internasjonal betegnelse for garntykkelse. Den angir hvor mange meter det går på 1 gram garn.
Når det står at VAMS garn er Nm 3,3/2, betyr det at garnet er spunnet til Nm 3,3 og tvunnet 2-tråds. Det gir følgende: (3,3 : 2) x 50 = ca 83 m pr 50 gram.
 

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE

RAUMA Finullgarn
Fra kr 37,60 Eks. MVA
SANDNES Fritidsgarn
kr 39,20 Eks. MVA
LOPI Lettlopi
kr 43,20 Eks. MVA
LOPI Alafosslopi
kr 71,20 Eks. MVA