ORKNEY ANGORA Elsness 4-ply 50g

ORKNEY ANGORA Elsness 4-ply er et vidunderlig garn i 80% angora og 20% lamull, håndfarget på Orknøyene, 400 m på 50g. Garnet gir svært myke plagg og anbefales til sjal, pulsvarmere, luer og nattsokker. Angoragarn og strikkplagg i angora har lange tradisjoner på øyen, og Orkney Angora ble etablert av angorabøndene William og Elisabeth Sichel i 1987. I dag spinnes garnet med angorafiber fra gården Feixian Farm i Kina, som bruker svært like oppdretts- og klippemetoder som de selv brukte i over 20 år i sin egen angoraullproduksjon på Orknøyene - en ansvarlig og rolig klippemetode utført av kvinner, 4 ganger i året.
kr 156,00 Eks. MVA
Velg vare

Produktinformasjon

Garnkvalitet: 80% angora, 20% lamull
Løpelengde: 400 meter, 50g
Strikkefasthet: 28 masker x 36 rader = 10 cm x 10 cm
Anbefalte pinner: 2,5 - 3mm
Vaskeanvisning: Håndvask i mildt såpevann, tørkes flatt
Produsentland: fiber og spinning i Kina, håndfarget på Orknøyene

Om Orkney Angora - ansvarlig angoraull
William og Elizabeth Sichel var selv angorabønder i 20 år (1987 – 2007) og opererte under den britiske regjeringens Department for Food, Environment and Rural Affairs (DEFRA) Code of Welfare for Farm Animals. De klippet kaninene sine (som sauer) fire ganger i året og om sommeren gjorde de det offentlig for turister å se. Ingen båndtvang var nødvendig, og det var en stressfri prosess for kanin og bonde.

I dag bruker de en kinesisk spinner og leverandør. Spinneren i Kina henter all ullen hans fra Feixian Angora Farm. William hadde full, uhemmet og uhindret tilgang til hele Feixian Farm, med sin egen tolk, da han besøkte i februar 2014 og var imponert over standardene for oppdrett og høsting (alt klipping) han så.

Gården overskred anbefalingene i DEFRAs velferdskodeks for husdyr på en rekke områder. William var fornøyd med den rolige og profesjonelle klippemåten til klippeteamene (alle kvinner). De bruker oppdretts- og klippemetoder veldig lik de de selv har brukt i over 20 år i sin egen angoraullproduksjon på Orknøyene.

Orkney Angora oppfordrer kunder til å spørre om kilden til deres angora og kjøpe fra de som bruker ansvarlige kilder.

Orkney Angora tror fremtiden til industrien ligger i å samarbeide med bønder, uansett land, for å produsere angoraen etisk.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE