ISAGER Soft Fine

ISAGER SOFT FINE består av 63% alpaca, 26% silke og 11% yak. Den har en løpelengde på 150 m på 25 g nøster (600 meter på 100 gram), og vi strikker den på 3,5-6. Umiddelbart ligner garnet på Silk Mohair på grunn av det bløte uttrykket, men det er et annerledes garn å strikke med og er lettere å handtere hvis du ønsker å strikke med én tråd. Garnet er utrolig blødt, og internt kaller Isager det ”Isagers Cashmere”.
kr 79,20 Eks. MVA
Velg vare

PRODUKTBESKRIVELSE

ISAGER SOFT FINE består av 63% alpaca, 26% silke og 11% yak.

Den har en løpelengde på 150 m på 25 g nøster (600 meter på 100 gram), og vi strikker den på 3,5-6. Umiddelbart ligner garnet på Silk Mohair på grunn av det bløte uttrykket, men det er et annerledes garn å strikke med og er lettere å handtere hvis du ønsker å strikke med én tråd. Garnet er utrolig blødt, og internt kaller Isager det ”Isagers Cashmere”.

Det bløde ISAGER SOFT med det børstede udtryk er rigtig populært, og derfor fik vi lyst til også at introducere en tyndere variation. ISAGER SOFT er lavet som en bomuldstube, der er blæst fine alpacafibre ind i og kan kun laves som et tykt garn. ISAGER SOFT FINE er lavet med en silkekerne, hvor en tråd bestående af Alpaca og Yak først laves som en bouclé og derefter børstes op.

Det er derfor både en anden produktionsteknik og fibersammensætning end ISAGER SOFT, men vi synes, at udtrykket ligner nok til, at vi kan kalde det ISAGER SOFT FINE. ISAGER SOFT FINE indeholder yakokse-uld, og på samme måde, som vi kender det fra vores s-farver, hvor sort uld blandes med hvidt for at give et meleret garn, er det nu yakoksens mørke farve, der giver liv til garnet. Det bløde look i garnet får det umiddelbart til at ligne Silk Mohair, men det er meget anderledes at strikke med og lettere at håndtere, hvis man kun ønsker at strikke med én tråd. Garnet er utrolig blødt, og internt kalder vi det ”Isagers Cashmere”.

STRIKKEFASTHET
Isager Soft Fine: 10 cm = pind 3,5 – 21m/32 p
Isager Soft Fine: 10 cm = pind 4,5 – 16m/26 p
Isager Soft Fine: 10 cm = pind 6,0 – 13m/26 p

SPESIFIKASJONER
63% Alpaca, 26% Silke og 11% Yak
Løbelængde 600 m / 100 g
Garnet med de brune banderoler er ufarvet
Garnet med de sorte banderoler er farvet
Garnet er spundet i Peru

VASKEANVISNING
Uld vaskes i hånden, medmindre man har en vaskemaskine med et meget skånsomt uldprogram, der kan vaske i kuldslået vand. For at undgå at valke den færdige strikmodel bruges kun lidt sæbe. Brug et godkendt uldvaskemiddel. Hold samme temperatur gennem hele vaske- og skylleprocessen, og vask endelig ikke over 28 grader. Strikmodellen kan med fordel centrifugeres let efter vask. Læg modellen i vaskepose eller pudevår. Efter centrifugeringen lægges modellen til tørre på håndklæder.

Det er ikke nødvendigt at vaske en uldmodel tit. Ofte vil det være nok at hænge den til luftning i fugtigt vejr. Bomuldsgarner og blandingsgarner med hør og bambus kan tåle højere vasketemperaturer, men vi anbefaler samme vask som uldgarnet.

OPPBEVARING
Husk at opbevare garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Isager garner er ikke mølbehandlede, da de midler der findes ikke er uden bivirkninger i forhold til allergikere og i øvrigt også kun holder til første vask.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE

ISAGER Soft
kr 75,20 Eks. MVA
ISAGER Silk Mohair 25g
kr 95,20 Eks. MVA
ISAGER Eco Baby
kr 79,20 Eks. MVA
ISAGER Boucle
kr 95,20 Eks. MVA
ISAGER Palet 50g
kr 86,40 Eks. MVA
ISAGER Highland Wool 50g
kr 58,40 Eks. MVA