ORKNEY ANGORA St Magnus DK 50g

ORKNEY ANGORA St Magnus DK 50g

ORKNEY ANGORA St Magnus DK er et vidunderlig garn i 50% angora og 50% lamull, håndfarget på Orknøyene, 200 meter på 50 g. Garnet gir svært myke plagg og anbefales til sjal, pulsvarmere, luer og nattsokker. Angoragarn og strikkplagg i angora har lange tradisjoner på øyen, og Orkney Angora ble etablert av angorabøndene William og Elisabeth Sichel i 1987. I dag spinnes garnet med angorafiber fra gården Feixian Farm i Kina, som bruker svært like oppdretts- og klippemetoder som de selv brukte i over 20 år i sin egen angoraullproduksjon på Orknøyene - en ansvarlig og rolig klippemetode utført av kvinner, 4 ganger i året.
Pris
kr 136,00 Eks. MVA
Velg vare

Kvantumsrabatt

Loading...
  • ORKNEY ANGORA St Magnus DK 50g
  • 18402_05 Dark Olive.jpg
  • 18402_04 Light Olive.jpg
  • 18402_03 Charcoal.jpg
  • 18402_02 Silver.jpg
  • 18402_01 Natural.jpg

Produktinformasjon

Garnkvalitet: 50% angora, 50% lamull
Løpelengde: ca199 meter, 50g
Strikkefasthet: 20 - 28 masker x 26 rader = 10 cm x 10 cm
Anbefalte pinner: 3,5 - 4,5 mm
Vaskeanvisning: Håndvask i mildt såpevann, tørkes flatt
Produsentland: fiber og spinning i Kina, håndfarget på Orknøyene

Om Orkney Angora - ansvarlig angoraull
William og Elizabeth Sichel var selv angorabønder i 20 år (1987 – 2007) og opererte under den britiske regjeringens Department for Food, Environment and Rural Affairs (DEFRA) Code of Welfare for Farm Animals. De klippet kaninene sine (som sauer) fire ganger i året og om sommeren gjorde de det offentlig for turister å se. Ingen båndtvang var nødvendig, og det var en stressfri prosess for kanin og bonde.

I dag bruker de en kinesisk spinner og leverandør. Spinneren i Kina henter all ullen hans fra Feixian Angora Farm. William hadde full, uhemmet og uhindret tilgang til hele Feixian Farm, med sin egen tolk, da han besøkte i februar 2014 og var imponert over standardene for oppdrett og høsting (alt klipping) han så.

Gården overskred anbefalingene i DEFRAs velferdskodeks for husdyr på en rekke områder. William var fornøyd med den rolige, uopprettelige og profesjonelle klippemåten til klippeteamene (alle damer). De bruker oppdretts- og klippemetoder veldig lik de de selv har brukt i over 20 år i sin egen angoraullproduksjon på Orknøyene.

Orkney Angora oppfordrer kunder til å spørre om kilden til deres angora og kjøpe fra de som bruker ansvarlige kilder.

Orkney Angora tror fremtiden til industrien ligger i å samarbeide med bønder, uansett land, for å produsere angoraen etisk.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE