Manos del Uruguay 50g Silk-Blend bing cherry

Manos del Uruguay 50g Silk-Blend bing cherry

SILK-BLEND fra Manos del Uruguay er et håndfarget og fairtrade-merket garn i 70% ull og 30% silke. Spennende fargevariasjon i garnet gir det et vakkert spill i det ferdige plagget.

Pris
kr 113,60 Eks. MVA
2 stk. på lager

Kvantumsrabatt

Loading...

Produktinformasjon

Kvalitet: 70% Ekstrafin Merinoull, 30% Silke, håndfarget
Nøste: Ca 50 gr = 135 m
Anbefalt pinne: 3.50-4.00 mm
Strikkefasthet: Ca 22 m x 33 p = 10 x 10 cm
Vaskeanvisning: håndvask, tørkes flatt, ingen tøymykemiddel, bruk ullvaskemiddel, unngå varmebehandling

Manos del Uruguay Silk Blend er et elegant, klassiskt garn der den supermyke merinoullen kombineres med den subtile gløden av silke. Garnet gir rene og definerte masker, noe som resulterer i et sofistikert design med vakre fremtredende masker og fletter. Silke Blends utsøkt fargekart tilbyr et bredt spekter av fantastiske juvellignende farger og nyanser.

Manos del Uruguay startet sin virksomhet i 1968 som en mulighet for å hjelpe kvinner på landsbygden i Uruguay til å forsørge seg selv. På den måten kunne man unngå at altfor mange familier ble splittet ved at en av de voksne ble tvunget til å søke jobb andre steder. Ideén var å bygge på de lokale forutsetningene som tilgang på saueull og kvinnenes håndverkskunnskap, og skape noe ut i fra det.

Idag er Manos et kooperativ bestående av 400 kvinner som spinner og håndfarger garn, som så selges over hele verden. Hver hespe signeres av den kvinnen som tilvirker den – derfor vet man som kjøper akkurat hvem som får sin del av fortjenesten. Siden 2009 er organisasjonen også medlem i World Fair Trade Organization, hvilket innebærer at garnet er Fairtrade merket.

En av de sakene som gjør Manos del Uruguays garn så unike er de vakre fargene og sjatteringene. Hemmeligheten ligger i små partier som farges i vedfyrte vannkar. Faktorer som det lokale vannet, været og tid på året bidrar alle til de subtile nyansene i fargene som kommer frem.